IN MEMORIAM


Luna Tale Emmy

(°02.02.2005 +12.04.2013)

 

...

Vasco van de Meulebroeken L.O.S.H.816591

(° 10.12.1997 + 25.11.2006)

 

1997, we verhuisden van een appartement naar huisje met tuin, tijd voor een hondje !

De tuin niet heel groot, dus voorlopig geen Border Collie. Ann had jaren een postkaart boven haar bed hangen met daarop een liggend hondje met een heel lieve snoet en blinkende grote ogen. Wij op zoek naar het ras. Enkele weken later, internet hadden we toen nog niet, in een boek van de bib hadden we het ras gevonden ! Een mondvolle naam, een ” Cavalier King Charles Spaniël”.

Volgende stap, op zoek naar een pup, we belandden ergens in de regio Gent waar we werden voorgesteld aan papa Quorum en mama Qwista met rond haar 2 puppies. We waren verloren en kozen het liefste, mooiste en schattigste hondje van de hele wereld.

Toen hij de gepaste leeftijd had om hem van z’n mama te scheiden hadden we nog geen naam. Toen we bij de fokker aankwamen was het pupje nergens te bespeuren. Hij was op ontdekkingstocht in de tuin. Z’n naam gevonden ! We noemden hem naar de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama.

Toen Vasco bij ons thuis kwam bleek al heel snel dat hij geen schoothondje was maar een actief baasje met een grote drang naar beweging. Ooit hadden we op de TV een wedstrijd agility gezien, dus wij op zoek naar een club. We arriveerden in een club te Roeselare waar we te horen kregen dat deze rassen niet echt geschikt zijn voor agility. Daarmee gingen wij en Vasco uiteraard niet mee akkoord en we zetten onze zoektocht verder. We belandden in de Lichterveldse Hondenschool waar ze wel geloofden in agility voor Vasco.

 

 

En gelijk hadden ze, agility met Vasco werd een succesverhaal.

 

Hij behaalde dozenvol prijzen en werd zelfs 2x geselecteerd voor het F.C.I. WERELDKAMPIOENSCHAP AGILITY ! In 2002 gingen we naar Dortmund te Duitsland en in 2003 naar Lievin te Frankrijk om te lopen tegen de beste honden van de wereld!

 

 

Vasco is net geen 9 jaar geworden, we hebben met hem gans België rondgetrokken alsook over de landsgrenzen heen en hebben enorm plezier met hem beleefd. Danku Vasco, het ga je goed ……

 

Hieronder enkele foto’s van Vasco ….


Zwartje

Op 3 november 2008 is Emmy bevallen van 9 puppies. Er was één zwart pupje bij met onder haar kin donker bruin. De kindjes noemden haar zwartje. Het was het kleinste van het ganse nest, 244 gram.

Terwijl de andere puppies bij de geboorte een gewicht hadden rond de 400gram, was het voor Zwartje niet evident te vechten voor haar eten. Daarbij had ze ook nog onvoldoende zuigreflex. Mama Emmy heeft haar uitstekend verzorgd, maar het mocht niet baten. Op 5.11.2008 is Zwartje overleden. Ze werd begraven bij de mooiste boom in onze tuin.